Leírás
Mi a különbség a Fehér és a Barna rizs között?
A két rizstípus közötti különbségek abból erednek, hogy a fehér rizs hántolási és fényezési eljárásokon esik át. A feldolgozási folyamatok során értékes vitaminok és ásványi anyagok vesznek el belőle. A barna rizs sokkal több tápanyagot tartalmaz.
A barna rizs sok E-vitamint, B-vitaminokat, tiamint, riboflavint, niacint és B6-vitamint, folsavat, káliumot, magnéziumot, vasat tartalmazhat. A fehér rizsben ezekből lényegesen kevesebb található, ráadásul élelmi rosttartalma is kevesebb a barna változatnak. A gluténérzékenyek számára szintén ajánlott a rizs, mint gluténmentes gabonaféle fogyasztása.
Felhasználási javaslat:
Mossuk át alaposan és többszörösen a rizst és forraljuk fel hozzá a vizet. A tűzhelyt állítsuk be a lehető legalacsonyabb hőmérsékletre,és fedő alatt pároljuk a rizst tovább kb 30 percig.
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100g termékben | |||
Energia | 1582 | KJ | |
373 | kcal | ||
Zsír | 2,9 | g | |
– telített zsírsavak | 1 | g | |
Szénhidrát | 77,2 | g | |
– cukor | 1,3 | g | |
Rost | 3,5 | g | |
Fehérje | 7,9 | g | |
Só | 0 | g |
Származási hely: Magyarország