Akció!
Készleten

Szafi Free Csökkentett Rosttartalmú Gluténmentes Vegán Kenyér Lisztkeverék 1000g

1.079 Ft

12 készleten

Cikkszám: 121220 Kategória: Címke: Brand:

Leírás

Kiszerelések: 1000g, 5000g

 

Összetett ételérzékenység esetén ajánljuk, mivel sem a lisztkeverék, sem a kész kenyér nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, szóját, olajos magvakat, hüvelyeseket, kukoricát, rizst, burgonyát.

Továbbá azon ételérzékenyeknek is ajánljuk, akiknek valamilyen oknál fogva a rostfogyasztást is korlátozniuk kell, így a hasonló összetételű rostban gazdag kenyereket nem tudják fogyasztani.

A napi kenyéradag meghatározásához mindenképp figyelembe kell venni egyénileg az orvos által előírt, vagy az egyéni intoleranciaszinthez igazított napi fogyasztható rost mennyiséget, és a kész kenyér rosttartalmát!

Összetevők: Gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt, édesburgonyaliszt), tápiókakeményítő, útifűmaghéjliszt.

A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen Vegán a Szafi Free termékcsalád!

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben 100g

kisült kész kenyérben*
energia: 1502 kJ / 354 kcal 933 kJ / 220 kcal
zsír:

 

– amelyből telített zsírsavak:

1,7 g

 

0,4 g

1,3 g

 

0,4 g

szénhidrát:

 

– amelyből cukrok:

74,7 g

 

1,4 g

45,8 g

 

1 g

rost: 5,2 g 3,2 g
fehérje: 7,5 g 4,8 g
só: 0,02 g 0,82 g

*A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, 1 g kókuszolaj felhasználásával.

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetesen módon előforduló cukrokat tartalmaz.

A termék szezámmagot, mustármagot, zellert tartalmazhat!

Felhasználási javslat

Hozzávalók (495 grammos kenyérhez):

300 g Szafi Free Csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék

3 g porélesztő

1 g szódabikarbóna

4 g só

275 g langyos víz

20 g frissen facsart citromlé

1 g olajjal fújjuk vagy kenjük le a tetejét (elhagyható!)

Elkészítés:

A langyos vízben oldjuk fel a sót, az élesztőt, és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a robotgép spirál szárával keverjük jól össze.

Egy spatula segítségével öntsük a masszát  kb. 12*21 cm-es kenyérformába (vagy szilikonos, vagy olajjal kifújt fémformába)

Vizes spatulával simítsuk el a tetejét.

Meleg helyen (vagy 50 fokos sütőben) kelesszük 40-50 percig.

Közben melegítsük elő a sütőt (de akkor már ne legyen a kenyér a sütőben, ha esetleg ott kelesztenénk!).

Végül 210 fokra előmelegített forró sütőben (alsó – felső program) 55 perc alatt süssük készre.

A sütőből kivéve kemény a kérge, de később jól szeletelhető.

FONTOS MEGJEGYZÉSEK:

– Kizárólag frissen facsart citromlevet használjunk, a bolti 100%-os citromlevek nem alkalmasak ehhez a kenyérhez, mert a friss citrom savassága szükséges!

– A kenyér miután kihűlt, szeletelve lefagyasztható. Szoba hőmérsékleten hamar kienged, és újra fogyasztható lesz.

– Szobahőmérsékleten, zacskóban tárolva napokig finom puha marad.

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen

További információk

Tömeg 1000 kg