Készleten

Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék 1000 g (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, zsírszegény, vegán)

1.799 Ft

10 készleten

Cikkszám: 121236 Kategória: Címke: Brand:

Leírás

Kiszerelések: 1000g

SÓ NÉLKÜL!

Gluténmentes lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk ropogós héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül.

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.

A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád.

Próbálja ki a többi Szafi Free termékünket is (palacsinta, piskóta, nokedli stb.)

Összetevők:  Hajdinaliszt (53%), tápióka keményítő, kölesliszt, útifűmaghéjliszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)

Átlagos tápérték 100g termékben 100g kész kenyérben*
Energia 1406 kJ (333 kcal) 775 kJ (183 kcal)
Zsír: 1,5 g 1,0 g
 – amelyből telített zsírsavak 0,4 g 0,2 g
Szénhidrát: 64 g 35 g
 – amelyből cukrok (1) 1,2 g 0,8 g
Rost 14 g 7,6 g
Fehérje 8,7 g 4,7 g
0 g 0,8 g
(1): Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Az adatok tájékoztató jellegűek!  
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján.

 

A termék szezámmagot, mustármagot, zellert tartalmazhat!

Ropogós héjú illatos házi cipó recept

Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):

·   270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék

·   3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)

·   40 g frissen facsart 100%-os citromlé

·   300 g langyos víz

·   ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.

Elkészítés:

A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).

5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).

1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.

Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.

Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.

FONTOS MEGJEGYZÉSEK: 

Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:

1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!

2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.

3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. Továbbá ajánlom, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!

 

NÉHÁNY FONTOS INFORMÁCIÓ A KENYÉRRŐL:
    • Amit nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, olajat, élesztőt, cukrot, kukoricát, burgonyát, rizst, szóját, maglisztet, és VEGÁN alapanyagokból készült!!!!
    • Olvastam már cifrábbnál cifrább találgatást miért kell bele a citromlé!

További információk

Tömeg 1000 kg